Om mig

Yrkesskicklighet i kombination med bra design och fantastiska tyger

Om Ylva Tapetserare

Något av det bästa jag vet är att restaurera gamla själfulla möbler, sådana som har en historia att berätta.

Jag heter Ylva Johansson och började mitt yrkesliv som tapetserare 1991 då jag avslutade min två-åriga tapetserarutbildning. Efter några år som anställd startade jag min egen verkstad 1994 – Ylva Tapetserare. Jag gjorde mitt gesällprov år 2003 och blev även medlem i Sveriges Tapetserarmästare samma år.

För mig är det en ära att jobba med och bevara ett traditionellt hantverk och att arbeta för hållbara möbler. Ett välgjort arbete är en förutsättning för möbelns livslängd och jag arbetar med material och tyger av hög kvalitet. Arbetet som tapetserare kräver att man är händig, har blick för formgivning och att man är noggrann.

Min yrkesskicklighet i kombination med bra design och fantastiska tyger skapar underbart vackra möbler med lång livslängd. Glädjen är stor att få visa att man kan ge gamla möbler ett nytt liv, och att bevara istället för att slänga och köpa nytt. Det känns fint. Och stort på något sätt.
Jag stoppar, klär om och renoverar möbler både för privata hem och offentlig miljö. Därutöver utför jag också omklädselarbeten till båtar, husvagnar, skotrar och MC. Jag har många års erfarenhet i mitt yrke och jobbar med stor noggrannhet och med känsla för detaljer och kan därför garantera hög kvalitet på både utfört hantverk och val av material.

Vill du veta mer, eller be om en offert? Kontakta mig här!

    Bifoga fil, foto eller ritning:

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram