Verkstad-Möbler

Möbler

När det gäller gamla möbler använder jag mig av traditionella hantverksmässiga metoder och stoppningsmaterial av naturmaterial som krollsplint, ädelfiber, tagel, jute, hampa, lin med mera. Till möbler av nyare snitt används framförallt kallskum, polyeter och fiberfill.

Trivs du med din soffa eller fåtölj men funderar på att köpa nytt för att tyget är slitet eller omodernt? Då står valet mellan att köpa nytt eller klä om och bevara. Det finns många fördelar med att bevara möbler:

  • Du kan fritt välja tyg så kan du få möbeln precis som du vill ha den och passa in i just din inredning. Så många valmöjligheter får du aldrig om du köper nytt.
  • Den kan också ha ett affektionsvärde som är svår att ersätta känslomässigt. 
  • Storleksmässigt kanske den också passar precis där den ska stå.
  • Den kan också vara så bekväm, att det är svårt att hitta en motsvarande
  • Miljömässigt är det en stor fördel att bevara istället för att kasta bort och konsumera nytt.

 

Fundera på detta innan du köper nytt - och tänk på att med en omklädd möbel blir den ändå som ny.

 

När stoppade du om din soffa sist?

Med varsam hand, yrkesskicklighet och lång erfarenhet vill jag bevara gårdagens möbler och hantverk. Jag värnar om de klenoder som finns kvar, men arbetar också med moderna uppdrag, inom hotell, restaurang och offentliga miljöer. Inget uppdrag är för stort eller för litet. Många av dagens möbler är inte gjorda för att hålla särskilt länge, till skillnad från äldre möbler som ofta har en helt annan uppbyggnad dvs, rejäla trästommar som tål att kläs om flera gånger. Därför känns det bra att få återskapa och förnya kvalitetsmöbler, så att de kan upplevas av flera generationer. Målet är att visa mina kunder att man kan ge sina möbler ett nytt liv genom att vända sig till utbildade möbeltapetserare om råd och hjälp.

stoppa om soffa

Vill du ha ett prisförslag?

Om du funderar på att klä om en fåtölj, soffa eller annan möbel så är det enklast om du börjar med att fotografera möbeln och gärna också ta ungerfärliga mått. Sedan kan du antingen maila bilderna till mig med en kort information eller komma in till verkstaden eller butiken med bilden. Då kan jag ge ett kostnadsförlag. Är det större möbler, främst soffor, så kan jag komma till dig på ett kundbesök. Besöket kostar 500 kronor inkl moms, men den summan återbetalas om du beställer en omklädsel. Hembesök gäller i första hand inom Piteå Kommun. Kontakta mig om du har frågor eller speciella önskemål. Det mesta brukar gå att lösa.

Ylva Tapetserare

Jag stoppar, klär om och renoverar möbler både för privata hem och offentlig miljö. Därutöver utför jag också omklädselarbeten till båtar, husvagnar, skotrar och MC. Jag har många års erfarenhet i mitt yrke och jobbar med stor noggrannhet och med känsla för detaljer och kan därför garantera hög kvalitet på både utfört hantverk och val av material.

Följ mig


Facebook logoYlva Johansson i Piteå, Norrbottens län, SE på Houzz

Tapetserarmästare

VERKSTAD / BUTIK & SHOWROOM:

YLVA TAPETSERARE I PITEÅ AB

Klumgatan 16, Piteå    Tel växel: 0911 - 917 82  ÖPPET: Mån 15 - 18 Tis- Fre  10 - 17, vissa lördagar 11-14  

info@ylvatapetserare.se

orgnr: 559221-4521 Säte: Piteå Kommun