Om oss

Något av det bästa jag vet är att restaurera gamla själfulla möbler, sådana som har en historia att berätta

Om mig

Jag heter Ylva Johansson och har jobbat drygt 20 år som tapetserare. Jag avslutade min tapetserareutbildning 1991 och efter några år som anställd startade jag min egen verkstad 1994 – Ylva Tapetserare. Jag gjorde mitt gesällprov år 2003 och blev även medlem i Sveriges Tapetserarmästare samma år.

 

För mig är det en ära att jobba med och bevara ett traditionellt hantverk och att arbeta för hållbara möbler. Ett välgjort arbete är en förutsättning för möbelns livslängd och jag arbetar med material och tyger av hög kvalitet. Arbetet som tapetserare kräver att man är händig och har blick för formgivning. Jobbet kan ofta vara pilligt och det krävs att man är noggrann.

 

Min yrkesskicklighet i kombination med bra design och fantastiska tyger skapar underbart vackra möbler med lång livslängd. Glädjen är stor att få visa att man kan ge gamla möbler ett nytt liv, och att bevara istället för att slänga och köpa nytt. Det känns fint. Och stort på något sätt.

Ylva Tapetserare

Jag stoppar, klär om och renoverar möbler både för privata hem och offentlig miljö. Därutöver utför jag också omklädselarbeten till båtar, husvagnar, skotrar och MC. Jag har många års erfarenhet i mitt yrke och jobbar med stor noggrannhet och med känsla för detaljer och kan därför garantera hög kvalitet på både utfört hantverk och val av material.

Följ mig


Facebook logoYlva Johansson i Piteå, Norrbottens län, SE på Houzz

Tapetserarmästare

VERKSTAD / BUTIK & SHOWROOM 

Klumgatan 16, Piteå    Tel: 0911 - 917 82, 070-382 74 87  ÖPPET: Mån 15 - 18 Tis- Fre  10 - 17, lörd jämna veckor 11-14  

info@ylvatapetserare.se